Dine øjne tåler ikke Lektør
Preben Haarup

PREBENHAARUP.DK

Lektørudtalelse af Carsten Gullich-Nørby


Kort om bogen

Fascinerende dystopisk fremtidsfortælling, der følger en ung vestjysk mands rejse fra et Danmark, som i denne fremtid er en ørken ødelagt af den totale krig. Han har hørt om et sted kaldet Paris, hvor en slags civilisation stadig hersker. Guf for unge og voksne fantasylæsere.


Beskrivelse

Europa er ødelagt af den totale krig. De overlevende samfund lider under hungersnødens plager, og magten er overtaget af hårde, religiøse, fundamentalistiske kræfter. Danmark var en taber i krigen og henligger nu som gold ørken. Morten Jensen vokser op i dette dystopiske Vestjylland. Men han har hørt rygter om en enklave af mennesker, der holder fast i 2000-tallets civilisation. Enklaven hedder Paris. Han beslutter sig for at rejse igennem det ødelagte Europa for at finde denne rest af civilisation. Undervejs slår han følge med en mystisk kvinde og en slavedreng. Sammen bærer de med sig et sølvskrin med et måske helt uvurderligt indhold. Det bliver en lang og farefuld færd, der måske kan ændre alt.


Vurdering

Fremragende dystopi, underholdende og velskrevet ud over det sædvanlige. Forfatteren formår at skabe stemningen af en hæslig, klaustrofobisk, dystopisk verden og alligevel lade håbe om en ny civilisation spire frem. En stor fornøjelse at læse.